Lakásbiztosítás elektronikai eszközök meghibásodására

Fontos az értékeink védelme!2024. április 18., csütörtök

Éppen a kötelező jótállási idő leteltével hibásodott meg az elektronikai eszközöd? Egy ilyen eset bizony bosszantó lehet. Jó hír azonban, hogy több hazai biztosító kínálatában is elérhető az a kiegészítő biztosítás, amely ezen eszközök garanciális idejének lejárta utáni javíttatását vagy cseréjét fedezi.

Modern, digitalizálódó világunkban óriási a kereslet az elektronikai eszközök iránt, egyre több okoseszközzel vesszük magunkat körbe otthonunkban is. A legnépszerűbb ajándékok között évek óta szerepelnek az okostelefonok, a táblagépek és a házimozi rendszerek, melyekre a gyártók és forgalmazók jellemzően 1-2 év garanciát vállalnak.  Ha az említett idő letelte után hibásodnak meg eszközök, jól jöhet egy kiegészítő biztosítás.

„Több lakásbiztosítás is lehetővé teszi, hogy az alapkockázatok biztosítása mellé olyan kiegészítő szolgáltatásokat válasszunk, melyek fontosak lehetnek számunkra annak érdekében, hogy biztosítsuk a megfelelő életkörülményeket, és egy esetleges káreset bekövetkeztével ne szakadjon hirtelen túl nagy teher a nyakunkba. Lakásbiztosítási kiegészítő biztosítással évi néhány ezer forintos biztosítási díjért cserébe igen komoly, akár százezres nagyságrendű költségektől kímélhetik meg magukat a biztosítottak” – áll a MABISZ weboldalán.

A termékek fedezete kiterjedhet a lakásban található elektromos háztartási kis- és nagygépek, valamint a szórakoztató elektronikai eszközök garanciális jellegű meghibásodására. Egyes biztosítások a mobil eszközök (mobiltelefon, hordozható számítógépek, táblagépek, e-könyv olvasók, okosórák stb.) garanciális jellegű és véletlenszerű károsodása esetén felmerülő javítási költségeket is fedezik, amennyiben azok megfelelnek bizonyos feltételeknek.

Feltételek, amelyeknek teljesülniük kell

  • Az okostelefonok kijelzőjében keletkezett törési károkat jellemzően csak akkor állják a biztosítók, ha azok kijelzővédő fóliával voltak felszerelve a kár megtörténtének pillanatában.

  • A biztosíthatóság feltétele, hogy az eszköz újonnan lett megvásárolva.

  • Rendelkeznünk kell a vásárláskor kapott számlával.

  • Egyes biztosítók azt is kikötik, hogy a vásárláskori értéknek el kell érnie egy minimum összeget (20-30 ezer forint), valamint, hogy az eszköz ne legyen idősebb 5 évnél.

  • A gyártó, forgalmazó vagy az eladó garanciája már ne legyen érvényben.

  • A javításnak a garancialevélben felsorolt szakszervizek valamelyikében, vagy a biztosító  által megadott szervizben kell történnie.

A biztosító nem fizet,

  • amennyiben eszközünk tűz, robbanás, villámcsapás, vihar, vízkárok, földrengés következtében sérült meg vagy bármilyen folyadék okozta a károsodást;

  • amennyiben olyan esztétikai károsodásról van szó, mely nem befolyásolja az eszköz használhatóságát.

Érdemes tehát még a lakásbiztosítási szerződés megkötése előtt tájékozódni a részletekről. Ha már rendelkezel egy korábban megkötött lakásbiztosítással, akkor érdemes azt felülvizsgáltatni az elektronikai berendezések tekintetében is.

Tudd biztonságban informatikai eszközödet, hűtődet, mosógépedet, mikrohullámú sütődet és egyéb otthoni elektronikai „okos” készülékedet a gyártói, forgalmazói garanciaidő lejárta után is!

Online biztosítás kalkulátorunk segít megtalálni a legjobb konstrukciókat, használd bátran!

https://www.eurorisk.hu/calculation/lakas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.04.29
PoweredBy: SK Trend Kft